Beste betrokkene bij sport en bewegen in Apeldoorn,

Samen plezier beleven aan sporten en bewegen! Dat is de kern van het Nationaal Sportakkoord dat in 2018 is gesloten. Wij hebben onze handen ineengeslagen voor een Apeldoornse vertaling. Want plezier in sport en bewegen, dat gunnen we alle Apeldoorners! Wilt u met ons meedenken en -werken? Of bent u benieuwd wat dit lokale Sportakkoord voor uw organisatie of vereniging betekent? Wij nodigen u van harte uit voor onze “warming up” op woensdagavond 20 november a.s. van 19.30 tot 22.00 uur in Omnisport.

Oproep van de minister van Sport
Het Nationaal Sportakkoord heeft tot doel om sport en bewegen zo leuk en toegankelijk mogelijk te maken voor alle Nederlanders. Daarvoor zijn goede sportvoorzieningen nodig, topsport die inspireert, maar ook een buitenruimte die uitdaagt om te bewegen. Van sportclub tot trapveldje dus!

Minister van Sport Bruno Bruins deed bij de ondertekening van het Sportakkoord direct een beroep op alle lokale partijen: “Het moet van het papier af, het moet de regio in!” En om dat te bereiken stelt de minister een sportformateur en een budget van €80.000 voor Apeldoorn beschikbaar.

Waarom een Apeldoorns Sportakkoord?
Sporten is meer dan gezond bezig zijn. Kinderen kunnen zich beter concentreren op school door te sporten. Ze worden zelfverzekerder en hun motoriek verbetert. Sport leert jong en oud over respect en omgangsnormen. Sport brengt mensen samen ongeacht leeftijd, achtergrond en fysieke mogelijkheden. Sport verenigt!

Met sterke samenwerkingen tussen sport-, zorg- en welzijnsaanbieders, onderwijs, bedrijfsleven en overheid werken we dus samen aan een gezonder Apeldoorn én brengen we inwoners samen. Een win-win situatie!

Doet u mee?
Accres, de gemeente, Omnisport en de Sportraad Apeldoorn hebben het initiatief genomen om te komen tot een Sportakkoord voor Apeldoorn. En ook wij, ambassadeurs van dit Sportakkoord, staan al in de startblokken. We kunnen uw hulp en expertise goed gebruiken. Want een lokaal Sportakkoord vraagt om teamwork! We hopen u dan ook te zien in Omnisport!

Stuur deze uitnodiging ook gerust door naar uw eigen netwerk. Aanmelden kan t/m 15 november via www.bijeenkomsteninapeldoorn.nl/sportakkoord. Hier vindt u ook meer informatie over het programma en de achtergrond van het Sportakkoord

Nationaal Sportakkoord
Nieuwsgierig naar het Nationaal Sportakkoord? klik hier voor meer informatie!

Aanmelden kan t/m 15 november via de tegel ‘Aanmelden’.

Graag tot de 20ste!

Sportieve groet,
mede namens Accres, Omnisport en de Sportraad Apeldoorn,

Ary Hordijk, sportformateur Apeldoorn
Anne Fokke de Vries, oud voorzitter Sportraad Apeldoorn
Bas van der Goor, oprichter en directeur Bas van der Goor Foundation
Edwin de Wolf, ambassadeur Uniek Sporten, bestuurder Invictus Games 2020
Jack Hommel, directeur Centraal Beheer
Nathan Stukker, wethouder sport
Saskia Blom, bestuurder Centrum Jeugd en Gezin Apeldoorn
Tjeerd Biesterbosch, algemeen directeur voortgezet onderwijs Veluwse Onderwijsgroep
Tjienta van Pelt, directeur Gelderse Sport Federatie